Formatge S'Arangi millor formatge artesà semi 2012
El Consell Regulador Denominació d’Origen Formatge Mahón-Menorca va fer
entrega ahir as Castell dels premis del 12 concurs “Millor fogassa
formatge artesà denominació d’origen protegida” quedant com a guanyador
de la categoria semicurat el lloc de S’Arangí des Mercadal, del que són
formatgers Rafela Pons i Francesc Llorens i com a guanyador de la
categoria curat el lloc de Santa Catalina de Maó del que són formatgers
Antònia Morlà i Lluís Riera. També es va distingir el primer finalista
de la categoria de semicurat pel lloc de Son Olives de Ciutadella i com a
segon finalista Binicanó de Ciutadella. En la categoria de curat
Biniatzem des Migjorn es va fer amb el primer premi finalista i Ses
Arenetes de Ciutadella amb el segon.
El concurs ha comptat
aquest any amb rècord de participació, 36 llocs han presentat el seu
formatge, 20 peces en la categoria de formatge semicurat i 16 en la
categoria de curat. Els guanyadors obtenen el prestigi que els atorga el
premi del que faran menció a les etiquetes que porten els seus
formatges. Van presentar l’acte l’actual president del Consell Regulador
del Formatge Denominació d’Origen, Bosco Triay, el conseller
d’Economia, Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Fernando Villalonga i
Piedad López gerent del C.R.D.O., acte que va tenir lloc a la Plaça del
Mercat des Castell on es celebrava una bereneta per als Jubilats a qui
l’Ajuntament convidava amb motiu de les pròximes festes de Sant Jaume.
El concurs, que itinera cada any a un poble diferent, es celebrava as
Castell per primer cop.
El jurat del Consell Regulador de
Denominació d’Origen per aquest concurs ha estat format per vuit
experts, Margarita Teixidor, Antoni Carreras, Gràcia Roselló, Antònia
Vidal, Antoni Allés, Lluís Nadal, David Sintes, Piedad López i Montse
Marquès, els mateixos membres que cada setmana comproven el del segell
de qualitat de 34 formatgeries, 29 artesanes i set industrials.