Has provat les croquetes de botifarró?
Diuen que les croquetes són un menjar molt útil perquè es fan amb les sobres del dia anterior i així s'aprofita tot. Però la veritat és que podem preparar croquetes amb infinitat d'aliments i les d'embotits són delicioses.
Avui us oferim una recepta de
croquetes de botifarró i formatge que hem trobat a la
web del xef mallorquí Óscar Martínez.
Embotits i formatge són dos productes que coneixem bé a Menorca on gaudeixen d'una gran qualitat.
Ingredients per a 4 persones:
1 ceba petita, 80 gr formatge Maó semi curat, 2 unitats botifarrons, 1/2 lt llet, 120 gr farina, 80 gr mantega, sal i pebre
Per a l'arrebossat: farina, ou, galeta picada o pa ratllat i farina d'ametlla
Elaboració:
• Sofregir la ceba picada en mantega en una cassola.
• Retirar la panxa als botifarrons, picar-los finament i afegir a la ceba.
• Sofregir uns minuts i bolcar farina sobre la preparació.
• Barrejar el conjunt i sofregir a foc mitjà uns minuts fins torrar lleugerament la farina.
• Afegiu-hi la llet dues vegades i remoure amb ajuda d'una espàtula fins que es dissolguin els grumolls de farina.
• Bullir uns instants remenant constantment.
• Rallar formatge, afegir a la pasta calenta i barrejar.
• Retirar del foc, rectificar de sal i refredar.
• Barrejar el pa ratllat amb farina d'ametlla.
• Formar croquetes i passar per farina, ou i pa ratllat.
• Fregir en abundant oli calent.
Ja has comprat el botifarró per preparar aquesta recepta? En Embotits Trebalúger pots fer una comanda online i t'ho portem a casa. Explica'ns com t'han quedat les croquetes. Segur que repetiràs.