Embotits de Menorca, la gastronomia de Carnaval
A la cuina de Carnaval hi ha una tradició que hauríem de recuperar: la de cuinar "greixeres" en els últims dies de les festes.
En pocs dies Menorca celebra les festes de Carnaval. En la seva gastronomia, els embotits de l'illa són els protagonistes indiscutibles: sobrassada, camot i botifarró torrades a les brases i cuinats a les cases preparant-nos per a l'arribada de la Quaresma. Ja ho tens tot a punt per compartir un bon dinar amb els teus amics?
A la cuina de Carnaval hi ha una tradició que hauríem de recuperar: la de cuinar "greixeres" en els últims dies de les festes. Són una espècie de "pudding" que s'elaboraven, sobretot, amb formatge i peus de porc. Un aliment ple de calories amb el qual s'ajudava al cos a passar els dies de dejuni que duien les set setmanes de la Quaresma.
Avui recuperarem una recepta de greixeres de sobrassada i formatge. Productes de Menorca per a un saborós plat que us recomanem des de Embotits Trebalúger. L'hem trobat al bloc Per anar fent gana:
Ingredients:
Un tros de sobrassada
250 gr. de formatge ratllat tendre
2 ous sencers
una cullerada de farina
un all laminat
julivert
una culleradeta de formatge vell ratllat
L'elaboració és molt senzilla: es greixa un motlle amb mantega de porc o oli d'oliva; en un bol es posen el formatge tendre, els ous batuts, la farina, l'all i el julivert; posem la barreja al bol, posem la sobrassada per sobre i afegim el formatge vell.
Ja està! Al forn i a la taula. És molt fàcil, t'animes a cuinar aquest plat? Sorprendràs a la teva família i amics.