Embotits de Menorca, la gastronomia de Carnaval
A la cuina de Carnaval hi ha una tradició que hauríem de recuperar: la de cuinar "greixeres" en els últims dies de les festes.

En pocs dies Menorca celebra les festes de Carnaval. En la seva gastronomia, els embotits de l'illa són els protagonistes indiscutibles: sobrassada, camot i botifarró torrades a les brases i cuinats a les cases preparant-nos per a l'arribada de la Quaresma. Ja ho tens tot a punt per compartir un bon dinar amb els teus amics?

A la cuina de Carnaval hi ha una tradició que hauríem de recuperar: la de cuinar "greixeres" en els últims dies de les festes. Són una espècie de "pudding" que s'elaboraven, sobretot, amb formatge i peus de porc. Un aliment ple de calories amb el qual s'ajudava al cos a passar els dies de dejuni que duien les set setmanes de la Quaresma.

Avui recuperarem una recepta de greixeres de sobrassada i formatge. Productes de Menorca per a un saborós plat que us recomanem des de Embotits Trebalúger. L'hem trobat al bloc Per anar fent gana:

Ingredients:
Un tros de sobrassada
250 gr. de formatge ratllat tendre
2 ous sencers
una cullerada de farina
un all laminat
julivert
una culleradeta de formatge vell ratllat



L'elaboració és molt senzilla: es greixa un motlle amb mantega de porc o oli d'oliva; en un bol es posen el formatge tendre, els ous batuts, la farina, l'all i el julivert; posem la barreja al bol, posem la sobrassada per sobre i afegim el formatge vell. Ja està! Al forn i a la taula. És molt fàcil, t'animes a cuinar aquest plat? Sorprendràs a la teva família i amics.

Avisos legals | Mapa de la web
Supermercat Trebaluger S.L. | B07751233 | Camí de Rafalet, 23 Caserío de Trebalúger | 07720 Es Castell (Menorca) | Illes Balears
Embotits de Menorca Trebalúger, elaboració artesanal i venda online de carnixulla, sobrassada, camot, botifarró, formatge de vaca, formatges de cabra, rebosteria menorquina, pastisets, ensaïmades, melmelades, mel i altres productes casolans de la illa. Comprar online productes típics de Menorca a Embotits Trebalúger (Supermercat Trebalúger as Castell - Balears - Espanya )
desenvolupat per KodeaWeb