Com realçar els sabors dels teus plats afegint embotits
Acaba de començar la primavera i aviat arribaran a les fruiteries els primers productes de temporada de l'hort. Verdures i hortalisses fresques i tendres que et conviden a elaborar plats més variats i naturals. Combinar-les amb embotits, sempre és una bona idea.
Des de
Embotits Trebalúger recuperem avui una r
ecepta de Rosa Rotger que al seu bloc gastronòmic Tiberis t'ofereix sempre bones solucions per presentar un saborós menú. En aquesta ocasió, hem triat les
faves ofegades.
Les senzilles faves tendres, aquestes que es desfan a la boca, milloren el seu gust si els afegeixes uns trossets de sobrassada i camot o botifarró negre. Les has provat alguna vegada? El plat és fàcil d'elaborar i el seu èxit només depèn de que utilitzis bons productes: faves acabades de collir de l'hort i embotits de Menorca, artesans i tractats de forma natural.
Necessites:
• Mig quilo de faves tendres sense beina
• 2 cebes tendres
• 3 alls
• un brot de menta fresca
• uns trossets de sobrassada
• uns trossets de camot o botifarró negre
• sal
• oli d'oliva verge extra
• mig got de vi blanc
• 2 fulles de llorer
Rehogas les cebes i els alls amb una mica d'oli, afegeixes les faves, la menta trossejada, el llorer i els embotits. Afegeixes una mica d'aigua i, quan s'evapori, aboques el vi i ho deixes coure fins que les faves estiguin tendres i al punt de sal.
Saps que les faves tenen molt poc greix i molta fibra? Són un aliment sa i nutritiu. Els embotits les aporten gust i color aconseguint un plat econòmic i deliciós.
Ja estàs pensant en cuinar-les? Recorda que els productes de Embotits Trebalúger són d'elaboració pròpia i els pots adquirir a diversos punts de venda o a la botiga online. Vols que te'ls portem a casa teva?