Menorca, el gust del camot
Amb un lleuger aroma a canyella, el gust del pebre negre i la carn de porc de gran qualitat, el camot o "cuixot" és un dels embotits de Menorca més apreciats.
Requereix d'una
elaboració artesana i tradicional per barrejar tots els ingredients: les parts toves del porc, sang, sal i espècies que s'emboteixen en l'escorça de la cama de porc. Un cop cosida la pell, la peça es cou per eliminar el greix que sobra. El resultat és un producte de suau textura i fi sabor.
És un embotit negre que et pot recordar a la morcilla però solament en el seu aspecte exterior ja que el seu gust és molt diferent. L'empresa familiar Embotits Trebalúger el prepara amb carn de porcs de Menorca d'excel·lent qualitat i seguint la recepta clàssica que assegura una exquisita trobada de sabors.
A més, el camot és un embotit que s'adapta a moltes receptes gastronòmiques. A Menorca és habitual menjar-ho tallat en rodanxes fines i col·locat damunt d'una torrada amb tomàquet. Constitueix un bon aperitiu o berenar. Però també és ingredient habitual de plats calents.
Unit a la sobrassada forma un ric farcit per a qualsevol peça de carn. Ho has provat? T'animem a que elaboris una recepta amb aquest deliciós embotit menorquí.