Crespells de sobrassada, una excel·lent combinació entre dolç i salat
Avui compartim una recepta tradicional on contrasten els sabors dolç i salat, els crespells de sobrassada. És un dels productes menorquins que no poden faltar a les taules de qualsevol celebració.
Els Crespells són pastes dolces típiques de Menorca, en forma de flor i amb les vores arrodonides. Antigament es preparaven farcits de confitures casolanes com la de carabassa, però amb el temps s'han anat elaborant altres varietats: de patata, d'ametlles, de mató i també de sobrassada. Un cop preparats, solen empolvorar amb sucre glacé.
L'autora d'aquesta recepta és Ague, que al seu bloc Ses cuinetes d'Ague ens mostra com preparar aquests deliciosos CRESPELLS DE SOBRASADA. Els prefereixes amb o sense sucre glas?
INGREDIENTS
500 gr. de farina.
200 gr. de mantega de porc.
35 gr. llevat de forner.
150 ml. d'aigua tèbia.
1 mica de sal.
Sobrassada.
PREPARACIÓ
Posarem la farina en un bol i formarem un forat al centre, on afegirem la mantega de porc a temperatura ambient, la sal, el llevat esmicolat i l'aigua tèbia.
Treballarem aquesta massa amb les mans fins a obtenir una massa elàstica i ferma.
Deixarem la massa tapada amb un drap de cuina uns 30 min aproximadament.
Un cop la massa hagi tovat procedirem a estirar-la amb un corró fins que estigui molt fina.
Dividirem la massa en dues meitats, en una posarem un tros de sobrassada i en l'altra farem un forat al centre i la col·locarem sobre la massa amb sobrassada, pressionant amb els dits i tallant amb el motlle o cèrcol.
Així successivament fins a acabar la massa.
Els posarem a la font de forn i posarem al forn a 180 º C aproximadament uns 25-30 min.