Com preparar una coca amb sobrassada de Menorca
La sobrassada forma part de moltes receptes tradicionals de Menorca, com aperitiu, acompanyant carn o verdures i fins i tot en la preparació de esmorzars i berenars.
La
sobrassada és un dels segells d'identitat de la gastronomia local de Menorca. S'elabora amb carn de porc, condimentada amb sal i amb pebre vermell dolç i picant, el que li atorga el seu característic color, aroma i sabor. La podem trobar en diferents presentacions i en diferents graus de maduració.
A
Embotits Menorca mantenim la qualitat i exclusivitat de la producció artesanal, amb les mateixes fórmules d'abans, seleccionant una matèria primera de gran qualitat per aconseguir unes
sobrassades excel·lents.
Aquest producte tan típic de Menorca es pot consumir de diverses maneres, crua o cuinada, i forma part de moltes de les nostres receptes tradicionals, com aperitiu, acompanyant carns o verdures i fins a la preparació de berenars o postres.
COCA DE SOBRASSADA DE MENORCA
INGREDIENTS
500 gr de farina
2 ous
200 gr de sucre
25 mantega cuita
50 greix de porc
200 gr de patata bullida
50 gr de llevat de forner
sobrassada
Sucre per empolvorar
ELABORACIÓ
Disolem el llevat amb una mica d'aigua tèbia de coure les patates i reservem. Amb l'ajuda d'una forquilla triturem les patates amb el sucre, la mantega i el greix de porc. Anem afegint els ous, la farina i el llevat.
Amassem bé, la pasta sol resultar enganxosa, si cal afegim una mica més de farina. Deixem que dobli el seu volumen.Una vegada ha pujat la massa, untem amb una mica de greix el recipient que utilitzarem i la col·loquem. Deixem que torni a pujar. Col·loquem la sobrassada a trossets per sobre i empolvorem amb sucre. Si preferiu posar sucre glas, feu-ho un cop la coca estigui feta.