Briox amb sobrassada i formatge fos.
Aqui tenim una combinació DOLÇ-SALAT ben segur que us agradarà. És una recepta que combina formatge i sobrassada. Recepta de fàcil preparació segur que farà les delícies dels vostres.
Recepta del blog Les receptes del Miquel
Ingredients per a 8 porcions:
-75 gr de llet
-25 gr de sucre
-25 gr mantega en pomada
-2 rovells d'ou XL o 3 de ou petits (a temperatura ambient els ous.)
-1 sobre de llevat (5.5 gr)
-200 gr de farina de força tamisada
-150 gr de sobrassada de Trebalúger
-Mel
-6 talls de formatge per fondre (Mozzarella, Cheddar, Gruyere, Gorgonzola, Maó) qualsevol d'ells.
-Motlle de silicona rodó de 24 cm o 26 cm
-1 rovell d'ou per pintar la superfície
-Sucre glacé
Elaboració:
En un bol posem els rovells i la llet i batem amb una forquilla.
En un bol més gran que puguem ficar les mans posem la farina, el llevat i una mica de sal i barregem tot i després fem al mig com un volcà i hi afegim el batut anterior, la mantega a trossos, el sucre i barregem tot amb les mans fins que estigui una massa homogènia i elàstica i quan aquest ho vam passar la massa al marbre o taula de treball i si cal escampar-hi una mica de farina a la taula, normalment no cal i ho treballem uns 5 minuts com si féssim un pa.
Després ho passem a un bol prèviament untat amb una mica d'oli i tapem amb paper film i deixem 30 minuts que lleu una mica.
Passats aquest temps la traiem del bol i la tornem a amassar i la aplanem i estirem que ens quedi en forma rodona més o menys i d'1 cm de gruix i el posem dins el motlle de silicona.
Tapem amb un drap de cuina i deixem que lleu el doble durant 1-2 hores.
Quan la tinguem duta el doble, pintem la superfície amb ou (Agafar un rovell d'ou i unes gotes d'aigua i batem i amb un pinzell el pintem) i ho posem al forn prèviament calent a 170º durant uns 10-15 minuts fins que veiem que aquesta, punxar si voleu amb un escuradents per comprovar-ho.
Un cop aquest la deixem refredar sobre reixeta una mica (per poder tallar-lo millor) i després la tallem en porció com la foto o rodones o com us agradi, la partim per la meitat i posem una capa de sobrassada un fil de mel per sobre de la sobrassada ia sobre el formatge de fondre, tapem amb l'altra meitat i tornem a posar al forn un parell de minuts el just perquè es fongui el formatge, treure del forn i escampar-hi sucre glacé i a menjar que fred no val res.
Receta del blog
Les receptes del Miquel