Bacallà amb mel i sobrassada i salsa d'alls tendres
Avui en el nostre blog us proposam una nova recepta que combina peix amb es toc dolçet de la mel de ca nostra i com no la nostra sobrassada que tant bé contrasta amb la dolçor de la mel. Tot ben muntadet damunt un llit de salsa verda d'alls tendres. A que se us fa sa boca aigua?
Recepta de na Marina A.F al seu blog: http://tapatdetapes.blogspot.com.es
Ingredients:-Llom de bacallà dessalat.-
50 g de sobrassada.
-3 c. de mel de Menorca. -1 manat d'alls tendres amb tota la fulla.-
4 c. d'oli d'oliva verge extra. -
200 ml. oli d'oliva verge extra suau per coure.
Preparació
Comencem coent el llom de bacallà i confitant-lo amb oli durant uns 15 minuts a 80 ºC?. A continuació, saltejarem a la paella una mica de sobrassada. I, alhora, batem amb el tourmix unes cebes tendres, oli i un polsim de sal.
L'últim pas és muntar el plat. Primer, estenent la salsa verda d'all tendre al fons. A sobre, el llom de bacallà, banyat amb la sobrassada. A continuació,es poden estirar unes línies de mel, fins a esgotar les tres cullerades repartides una mica anàrquicament per sobre els altres ingredients. Finalment, podeutrinxar una mica de tiges dels alls tendres que us haguin sobrat, per a decorar.
El resultat, un plat molt sucós i amb una combinació dolç-salat de dalt de tot!